Amandelbaguette
- 24 plakken
- 50 min
- waardering 7,4
- Gebak
- Frans
- Vegetarisch
bevat per portie
- 160 kcal
- 3 g eiwit
- 9 g vet
- 17 g koolhydraten
Ingrediënten
- voor het deeg
- 150 g bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 75 g bruine suiker
- 100 g boter
- 1 eierdooier
- 1 eetlepel melk
- voor de vulling
- 2 eiwitten
- 200 g amandelen, fijngemalen
- 200 g poedersuiker
- 40 g bloem
- 10 druppels amandelaroma
- 2 eetlepels citroensap
- om te bestrijken
- 1 eierdooier
- 1 theelepel melk
Voorbereiden
Kneed de bloem, bakpoeder, suiker, een snufje zout, boter, eierdooier en melk tot een glad deeg. Zet het deeg ca. 30 minuten in de koelkast.
Bereiden
Roer voor de vulling de eiwitten, amandelen, poedersuiker, bloem, aroma en citroensap met de kneedhaken van de mixer tot een gladde massa.
Rol de helft van het deeg over een stuk bakpapier van ca. 18 x 26 cm uit en halveer het dan, inclusief het papier, in de lengte. Leg de helft van de amandelvulling in de vorm van een stokbrood op de deegplak en laat daarbij aan alle kanten een rand van ca. 1 cm vrij. Leg de tweede deegplak met behulp van het papier hierop. Verwijder het papier en druk de deegranden goed aan. Leg de baguette op een bakplaat. Verwerk de rest van het deeg en de vulling op dezelfde manier.
Bestrijk beide baguettes met met melk losgeklopte eierdooier en bak ze 25-35 minuten in de op 150-170 °C voorverwarmde oven. Snijd de amandelbaguettes na afkoelen in plakjes van ca. 2 cm breedte.
Extra benodigd
Mixer, bakpapier
Bron
Het recept 'Amandelbaguette' wordt je aangeboden door Miele