Amandelkoekjes in laagjes
- 90 koekjes
- 30 min
- waardering 7,7
- Gebak
- Hollands
- Vegetarisch
bevat per portie
- 31 kcal
- 1 g eiwit
- 2 g vet
- 3 g koolhydraten
Ingrediënten
- 250 g boter
- 6 eieren
- 200 g suiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- 125 g bloem
- 75 g maïzena
- 100 g amandelen, fijngemalen
- 1 flesje vanillearoma
- 200 g chocoladeglazuur, puur
Bereiden
Roer de boter, eieren, suiker en vanillesuiker romig. Voeg de bloem, maïzena, amandelen en aroma toe en roer erdoor.
Beleg een bakplaat met bakpapier. Verdeel ca. 4 eetlepels deeg met een taartschep over het bakpapier tot een ca. 2 mm dikke laag. Zet de bakplaat zo lang onder de op 275 °C voorverwarmde grill tot de deeglaag goudbruin is (ca. 2 minuten). Verdeel een tweede laag deeg dun over de gebakken laag en bak. Herhaal dit tot al het deeg is verbruikt (minimaal 6-8 lagen).
Stort de plak op een tweede bakplaat, verwijder het bakpapier, stort de deegplak weer op de eerste bakplaat, dek met de andere bakplaat af en laat goed afkoelen. Snijd de deegplak in rechthoekjes van 1 x 2 cm of in vierkantjes van 3 cm. Snijd de vierkantjes nog een keer diagonaal door. Bestrijk de bovenkant van de amandelkoekjes met gesmolten chocoladeglazuur.
Extra benodigd
Bakpapier
Tip
De amandelkoekjes zijn ook heerlijk als u 1 eetlepel kaneel door de bloem mengt.
Bron
Het recept 'Amandelkoekjes in laagjes' wordt je aangeboden door Miele