Anijskoekjes
- 30 koekjes
- 40 min
- waardering 7,4
- Gebak
- Italiaans
- Vegetarisch
bevat per portie
- 98 kcal
- 2 g eiwit
- 3 g vet
- 15 g koolhydraten
Ingrediënten
- voor het deeg
- 300 g bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 ei
- 1 eierdooier
- 100 g suiker
- 1 theelepel anijs, fijngemalen
- 75 g boter
- 50 ml slagroom
- voor het glazuur
- 150 g poedersuiker
- 2 eetlepels rum
Voorbereiden
Kneed de bloem, bakpoeder, ei, eierdooier, suiker, anijs, boter en room tot een glad deeg. Laat het deeg ca. 30 minuten staan.
Bereiden
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een dikte van ongeveer 1 cm en snijd het in 1 cm brede en 20 cm lange reepjes. Maak in het midden van de reepjes in de lengte een inkeping van ca. 2 cm. Haal de uiteinden door de inkeping en vorm er een knoop van.
Leg de knopen op 2 bakplaten en bak ze in 12-15 minuten per bakplaat in de op 170-190 °C voorverwarmde oven licht goudgeel. Meng de poedersuiker met de rum. Bestrijk de nog warme anijskoekjes met het glazuur.
Anijskoekjes
Deze koekjes zijn een specialiteit uit Italië en hebben daar de klinkende naam 'biscotti a nodo'.
Bron
Het recept 'Anijskoekjes' wordt je aangeboden door Miele