Appel-kaneeltaart
- 16 porties
- 75 min
- waardering 7,3
- Gebak
- Hollands
- Vegetarisch
bevat per portie
- 310 kcal
- 5 g eiwit
- 14 g vet
- 42 g koolhydraten
Ingrediënten
- 225 g zachte boter
- 200 g suiker
- 4 eieren
- 2 eetlepels kaneel
- 1 zakje bakpoeder
- 450 g bloem
- 600 g appels
- 150 g cranberry’s
Bereiden
Roer de boter romig en voeg achtereenvolgens afwisselend suiker en eieren toe. Voeg de met kaneel en bakpoeder gemengde bloem toe en roer erdoor.
Spatel tot slot de geschilde, in vieren gesneden en geraspte of in dunne plakjes gesneden appels en de cranberry's erdoor.
Doe het beslag in een ingevette, dun met paneermeel bestrooide ringvorm (Ø 26 cm) en bak de taart in 55-65 minuten in de oven op 160-180 °C goudgeel.
Extra benodigd
Ringvorm (Ø 26 cm)
Tip
Gebruik bij voorkeur friszure appels, zoals goudrenetten. Ze geven de taart een intensere smaak dan de zoetere soorten.
Bron
Het recept 'Appel-kaneeltaart' wordt je aangeboden door Miele