Appel-kaneeltaart
16 porties
bereiden
bereiden
Bevat per portie
310 kcal
5 g eiwit
14 g vet
42 g koolhydraten
Ingrediënten
- 225 g zachte boter
- 200 g suiker
- 4 eieren
- 2 eetlepels kaneel
- 1 zakje bakpoeder
- 450 g bloem
- 600 g appels
- 150 g cranberry’s
Bereiden
Roer de boter romig en voeg achtereenvolgens afwisselend suiker en eieren toe. Voeg de met kaneel en bakpoeder gemengde bloem toe en roer erdoor.
Spatel tot slot de geschilde, in vieren gesneden en geraspte of in dunne plakjes gesneden appels en de cranberry's erdoor.
Doe het beslag in een ingevette, dun met paneermeel bestrooide ringvorm (Ø 26 cm) en bak de taart in 55-65 minuten in de oven op 160-180 °C goudgeel.
Extra benodigd
Ringvorm (Ø 26 cm)
Tip
Gebruik bij voorkeur friszure appels, zoals goudrenetten. Ze geven de taart een intensere smaak dan de zoetere soorten.
Het recept 'Appel-kaneeltaart' wordt je aangeboden door Miele & The Taste of Life
Reacties op dit recept
- Anke Heerlijk! Ze hadden geen cranberry's, dus heb ik stukjes aardbei gebruikt. Zalig!