Appel-kaneeltaart

16 porties
bereiden

waardering 7,3obv 7 waarderingen

Bevat per portie

310 kcal
5 g eiwit
14 g vet
42 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 225 g zachte boter
  • 200 g suiker
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels kaneel
  • 1 zakje bakpoeder
  • 450 g bloem
  • 600 g appels
  • 150 g cranberry’s

Bereiden

Roer de boter romig en voeg achtereenvolgens afwisselend suiker en eieren toe. Voeg de met kaneel en bakpoeder gemengde bloem toe en roer erdoor.

Spatel tot slot de geschilde, in vieren gesneden en geraspte of in dunne plakjes gesneden appels en de cranberry's erdoor.

Doe het beslag in een ingevette, dun met paneermeel bestrooide ringvorm (Ø 26 cm) en bak de taart in 55-65 minuten in de oven op 160-180 °C goudgeel.

Extra benodigd

Ringvorm (Ø 26 cm)

Tip

Gebruik bij voorkeur friszure appels, zoals goudrenetten. Ze geven de taart een intensere smaak dan de zoetere soorten.

Het recept 'Appel-kaneeltaart' wordt je aangeboden door

Reacties op dit recept

  • Anke Heerlijk! Ze hadden geen cranberry's, dus heb ik stukjes aardbei gebruikt. Zalig!