Cappuccino-kruimeltaart
- 16 porties
- 70 min
- waardering 7,4
- Gebak
- Italiaans
- Vegetarisch
bevat per portie
- 420 kcal
- 10 g eiwit
- 24 g vet
- 40 g koolhydraten
Ingrediënten
- voor het deeg
- 500 g bloem
- 250 g suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 theelepels bakpoeder
- 350 g gesmolten boter
- voor de vulling
- 25 g gesmolten boter
- 500 g kwark
- 6 eierdooiers
- 150 g suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 6 theelepels instantcappuccino
- 3 eetlepels amaretto
- 1 eetlepel maïzena
- 6 eiwitten
Bereiden
Meng de bloem, suiker, vanillesuiker, een snufje zout en het bakpoeder. Voeg de boter toe en kneed de ingrediënten tot een kruimelmassa. Rol ca. 2/3 van de massa in een braadslee met de deegroller tot een glad deeg.
Meng voor de vulling de boter, kwark, eierdooiers, suiker, vanillesuiker, instantcappuccino, amaretto en maïzena. Spatel de stijfgeklopte eiwitten erdoor. Verdeel de kwarkmassa over het deeg. Strooi de rest van de kruimeldeegmassa over de kwarkmassa.
Bak de kruimeltaart in 50-60 minuten goudgeel in de oven op 160-180 °C.
Bron
Het recept 'Cappuccino-kruimeltaart' wordt je aangeboden door Miele