Cappuccino-kruimeltaart

  • 16 porties
  • 70 min
  • waardering 7,4
  • Gebak
  • Italiaans
  • Vegetarisch

bevat per portie

  • 420 kcal
  • 10 g eiwit
  • 24 g vet
  • 40 g koolhydraten

Ingrediënten

  • voor het deeg
  • 500 g bloem
  • 250 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 350 g gesmolten boter
  • voor de vulling
  • 25 g gesmolten boter
  • 500 g kwark
  • 6 eierdooiers
  • 150 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 6 theelepels instantcappuccino
  • 3 eetlepels amaretto
  • 1 eetlepel maïzena
  • 6 eiwitten

Bereiden

Meng de bloem, suiker, vanillesuiker, een snufje zout en het bakpoeder. Voeg de boter toe en kneed de ingrediënten tot een kruimelmassa. Rol ca. 2/3 van de massa in een braadslee met de deegroller tot een glad deeg.

Meng voor de vulling de boter, kwark, eierdooiers, suiker, vanillesuiker, instantcappuccino, amaretto en maïzena. Spatel de stijfgeklopte eiwitten erdoor. Verdeel de kwarkmassa over het deeg. Strooi de rest van de kruimeldeegmassa over de kwarkmassa.

Bak de kruimeltaart in 50-60 minuten goudgeel in de oven op 160-180 °C.

Bron

Het recept 'Cappuccino-kruimeltaart' wordt je aangeboden door Miele

Waardeer dit recept (8 stemmen)

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!