Chocoladetaart met chocoladeglazuur
- 10 punten
- 60 min
- waardering 7,9
- Gebak
- Hollands
- Vegetarisch
bevat per portie
- 340 kcal
- 6 g eiwit
- 22 g vet
- 30 g koolhydraten
Ingrediënten
- 300 g pure chocolade
- 150 g boter
- 5 eieren, gesplitst
- 100 g suiker
- 100 g bloem
- 100 g chocoladeglazuur, puur
Bereiden
Laat de chocolade en boter in een pan smelten en afkoelen. Roer de eierdooiers, suiker en bloem erdoor. Spatel tot slot de stijfgeklopte eiwitten erdoor.
Doe het beslag in een ingevette springvorm (Ø 26 cm) en bak de taart 35-40 minuten in een op 150-170 °C voorverwarmde oven.
Bestrijk de taart na het afkoelen met gesmolten chocoladeglazuur. Door de vrij grote hoeveelheid chocolade blijft de taart binnenin een beetje vochtig.
Extra benodigd
Springvorm (Ø 26 cm)
Tip
Deze chocoladetaart is nog lekkerder met rasp van een citroen door het beslag.
Bron
Het recept 'Chocoladetaart met chocoladeglazuur' wordt je aangeboden door Miele