Chocoladetaartjes met vanille- en chocoladesaus
- 9 personen
- 50 min
- waardering 7,8
- Gebak
- Hollands
- Vegetarisch
bevat per portie
- 293 kcal
- 6 g eiwit
- 21 g vet
- 21 g koolhydraten
Ingrediënten
- 70 g boter
- 70 g suiker
- 4 eierdooiers
- 70 g pure chocolade, gesmolten
- 70 g amandelen, fijngemalen
- 20 g paneermeel
- 4 eiwitten
- voor de garnering
- 500 ml vanillesaus
- 200 ml stijfgeklopte slagroom
- chocoladesaus
- poedersuiker
Bereiden
Roer de boter, suiker en eierdooiers romig. Roer de iets afgekoelde chocolade, amandelen en paneermeel erdoor. Spatel tot slot de stijfgeklopte eiwitten er luchtig door. Verdeel de massa over de vormpjes. Zet de vormpjes in een met 750 ml water gevulde braadslee en verwarm ze onafgedekt 30-35 minuten in de op 150-170 °C voorverwarmde oven.
Schep de met room gemengde vanillesaus op borden. Breng hierop wat chocoladesaus aan en maak met een cocktailprikker een mooi patroon. Maak de taartjes met een mes van de rand los en zet op elk bord een taartje. Bestrooi de chocoladetaartjes met poedersuiker en serveer lauwwarm.
Extra benodigd
9 (soufflé)potjes (Ø 7 cm)
Bron
Het recept 'Chocoladetaartjes met vanille- en chocoladesaus' wordt je aangeboden door Miele