Chocoladetaartjes met vanille- en chocoladesaus

9 personen
bereiden

waardering 7,8obv 10 waarderingen

Bevat per portie

293 kcal
6 g eiwit
21 g vet
21 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 70 g boter
  • 70 g suiker
  • 4 eierdooiers
  • 70 g pure chocolade, gesmolten
  • 70 g amandelen, fijngemalen
  • 20 g paneermeel
  • 4 eiwitten
  • voor de garnering
  • 500 ml vanillesaus
  • 200 ml stijfgeklopte slagroom
  • chocoladesaus
  • poedersuiker

Bereiden

Roer de boter, suiker en eierdooiers romig. Roer de iets afgekoelde chocolade, amandelen en paneermeel erdoor. Spatel tot slot de stijfgeklopte eiwitten er luchtig door. Verdeel de massa over de vormpjes. Zet de vormpjes in een met 750 ml water gevulde braadslee en verwarm ze onafgedekt 30-35 minuten in de op 150-170 °C voorverwarmde oven.

Schep de met room gemengde vanillesaus op borden. Breng hierop wat chocoladesaus aan en maak met een cocktailprikker een mooi patroon. Maak de taartjes met een mes van de rand los en zet op elk bord een taartje. Bestrooi de chocoladetaartjes met poedersuiker en serveer lauwwarm.

Extra benodigd

9 (soufflé)potjes (Ø 7 cm)

Het recept 'Chocoladetaartjes met vanille- en chocoladesaus' wordt je aangeboden door

Reacties op dit recept

  • Marijke Het lijkt me een heerlijk recept maar er staat zet daarna de vormpjes in de met 750 ml gevulde braadslee. Waar is het mee gevuld dan? Met water ofzo?
  • joke ik ben dol op chocolade en ga dit zeker een keer maken.
    En Marijke, als je het recept goed leest staat er dat je 750 ml. water in de braadslee moet doen. Gr. Joke
  • olga hoe maak je vanille saus?