Dorade in een zoutjasje

  • 2 personen
  • 60 min
  • waardering 7,9
  • Hoofdgerecht
  • Frans
  • Vis

bevat per portie

  • 823 kcal
  • 66 g eiwit
  • 62 g vet
  • 0 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 1 dorade (à 800 g) of goudbrasem
  • 3 kg grof zout
  • 2 eetlepels olie
  • voor de saus
  • sap van 1 citroen
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, geperst

Bereiden

Bevochtig het zout met ca. 200 ml water. Schep ca. tweederde van de zoutmassa op een bakplaat. Bestrijk de vis met olie en leg hem op het zout. Verdeel de rest van het zout over de vis en druk goed aan.

Verwarm de vis 40-50 minuten in de op 190-210 °C voorverwarmde oven. Breek na het bereiden de zoutkorst open en verwijder de korst. Verdeel de vis in stukjes. Klop voor de saus het citroensap goed met de olie en de knoflook en serveer de saus bij de vis.

Bron

Het recept 'Dorade in een zoutjasje' wordt je aangeboden door Miele

Waardeer dit recept (8 stemmen)

Reacties op dit recept

  • HenkIk heb hem in de stoomoven gemaakt en super goed gelukt, echt een aanrader.Bedankt voor dit heerlijke recept en niet te ingewikkeld.

    reageren

  • PienKan dit gerecht Dorade in zoutkorst ook in de stoomoven? Zou de ruimte in mijn gewone oven met het kerstmenu uitsparen. Maar hoe te handelen, hoe te bereiden? Heeft iemand ervaring? Ik heb een Miele drukloze stoomoven.

    reageren