Dorade in een zoutjasje
- 2 personen
- 60 min
- waardering 7,9
- Hoofdgerecht
- Frans
- Vis
bevat per portie
- 823 kcal
- 66 g eiwit
- 62 g vet
- 0 g koolhydraten
Ingrediënten
- 1 dorade (à 800 g) of goudbrasem
- 3 kg grof zout
- 2 eetlepels olie
- voor de saus
- sap van 1 citroen
- 6 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook, geperst
Bereiden
Bevochtig het zout met ca. 200 ml water. Schep ca. tweederde van de zoutmassa op een bakplaat. Bestrijk de vis met olie en leg hem op het zout. Verdeel de rest van het zout over de vis en druk goed aan.
Verwarm de vis 40-50 minuten in de op 190-210 °C voorverwarmde oven. Breek na het bereiden de zoutkorst open en verwijder de korst. Verdeel de vis in stukjes. Klop voor de saus het citroensap goed met de olie en de knoflook en serveer de saus bij de vis.
Bron
Het recept 'Dorade in een zoutjasje' wordt je aangeboden door Miele