Gehaktbrood met paprika en champignons
- 4 personen
- 90 min
- waardering 8,4
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Vlees
bevat per portie
- 687 kcal
- 51 g eiwit
- 50 g vet
- 9 g koolhydraten
Ingrediënten
- 3 eetlepels olie
- 50 g bacon, in stukjes
- 2 uien, gesnipperd
- 1 rode paprika, in kleine blokjes
- 250 g champignons, in plakjes
- 125 g jong belegen kaas, in stukjes
- 1 broodje
- 600 g half-om-half gehakt
- 2 eieren
- 2 eetlepels mild paprikapoeder
- ½ theelepel pittig paprikapoeder
Bereiden
Verhit de olie en bacon in een pan en fruit daarin de ui. Voeg de paprika en champignons toe. Roer zodra het mengsel iets is afgekoeld de kaas erdoor.
Week het broodje ca. 10 minuten in koud water. Knijp goed uit en meng met het gehakt, eieren, paprikapoeder, zout en peper. Meng de groentemassa door het gehakt en vorm hiervan een ovaal.
Braad het gehaktbrood in een braadpan of in de braadslee 70-80 minuten in de oven op 190-210 °C.
Bron
Het recept 'Gehaktbrood met paprika en champignons' wordt je aangeboden door Miele