Gehaktbrood met paprika en champignons

4 personen
bereiden

waardering 8,4obv 17 waarderingen

Bevat per portie

687 kcal
51 g eiwit
50 g vet
9 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olie
  • 50 g bacon, in stukjes
  • 2 uien, gesnipperd
  • 1 rode paprika, in kleine blokjes
  • 250 g champignons, in plakjes
  • 125 g jong belegen kaas, in stukjes
  • 1 broodje
  • 600 g half-om-half gehakt
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels mild paprikapoeder
  • ½ theelepel pittig paprikapoeder

Bereiden

Verhit de olie en bacon in een pan en fruit daarin de ui. Voeg de paprika en champignons toe. Roer zodra het mengsel iets is afgekoeld de kaas erdoor.

Week het broodje ca. 10 minuten in koud water. Knijp goed uit en meng met het gehakt, eieren, paprikapoeder, zout en peper. Meng de groentemassa door het gehakt en vorm hiervan een ovaal.

Braad het gehaktbrood in een braadpan of in de braadslee 70-80 minuten in de oven op 190-210 °C.

Het recept 'Gehaktbrood met paprika en champignons' wordt je aangeboden door

Reacties op dit recept

  • Sylvia Heel lekker! Het is een grote portie voor 4-5 mensen.
  • Hanny Wij zijn maar met twee volwassenen, dus heb ik het in twee gedeelten gedaan en 1 deel ingevroren. Later nog eens in de magnetron, smaakte nog lekkerder! Heb het recept later nog eens gemaakt en heb toen een teentje knoflook toegevoegd. Jammie!
  • joke Favoriete recept. Super lekker!!!