Hazelnootkoekjes met rozijnen en chocoladeglazuur
- 90 stuks
- 30 min
- waardering 7,7
- Gebak
- Hollands
- Vegetarisch
bevat per portie
- 67 kcal
- 1 g eiwit
- 3 g vet
- 8 g koolhydraten
Ingrediënten
- 4 eierdooiers
- 250 g suiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- 4 eiwitten
- 1 flesje citroenaroma
- 250 g bloem
- 250 g hazelnoten, grof gehakt
- 200 g rozijnen, ca. 30 minuten in 40 ml rum gedrenkt
- 200 g pure chocolade, geraspt
- chocoladeglazuur, puur
Bereiden
Roer de eierdooiers, suiker en vanillesuiker romig. Roer de stijfgeklopte eiwitten erdoor. Roer het citroenaroma, een snufje zout, bloem, hazelnoten, rumrozijnen en geraspte chocolade erdoor.
Verdeel het deeg over een bakplaat en bak in 18-20 minuten in de op 190-210 °C voorverwarmde oven goudgeel. Bestrijk meteen na het bakken met chocoladeglazuur en snijd in vierkantjes van ca. 3 cm.
Bron
Het recept 'Hazelnootkoekjes met rozijnen en chocoladeglazuur' wordt je aangeboden door Miele