Hazelnootkoekjes met rozijnen en chocoladeglazuur

  • 90 stuks
  • 30 min
  • waardering 7,7
  • Gebak
  • Hollands
  • Vegetarisch

bevat per portie

  • 67 kcal
  • 1 g eiwit
  • 3 g vet
  • 8 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 4 eierdooiers
  • 250 g suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 4 eiwitten
  • 1 flesje citroenaroma
  • 250 g bloem
  • 250 g hazelnoten, grof gehakt
  • 200 g rozijnen, ca. 30 minuten in 40 ml rum gedrenkt
  • 200 g pure chocolade, geraspt
  • chocoladeglazuur, puur

Bereiden

Roer de eierdooiers, suiker en vanillesuiker romig. Roer de stijfgeklopte eiwitten erdoor. Roer het citroenaroma, een snufje zout, bloem, hazelnoten, rumrozijnen en geraspte chocolade erdoor.

Verdeel het deeg over een bakplaat en bak in 18-20 minuten in de op 190-210 °C voorverwarmde oven goudgeel. Bestrijk meteen na het bakken met chocoladeglazuur en snijd in vierkantjes van ca. 3 cm.

Bron

Het recept 'Hazelnootkoekjes met rozijnen en chocoladeglazuur' wordt je aangeboden door Miele

Waardeer dit recept (7 stemmen)

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!