Hertenfilet met druiven
- 6 personen
- 60 min
- waardering 7,8
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Vlees
bevat per portie
- 395 kcal
- 33 g eiwit
- 17 g vet
- 23 g koolhydraten
Ingrediënten
- 1 kg hertenfilet
- 30 g gesmolten boter
- 6 jeneverbessen
- 2 laurierblaadjes
- 50 ml rode wijn, voor het vlees
- 100 ml slagroom of crème fraîche
- 500 g wijndruiven (blauwe en groene)
- 50 g suiker
- 100 ml rode wijn, voor de druiven
Bereiden
Bestrooi de hertenfilet met zout en peper, doe in een braadpan en schenk de boter erover. Voeg de jeneverbessen en laurierblaadjes toe en braad ca. 30 minuten onafgedekt in de op 170-180 °C voorverwarmde oven. Voeg de rode wijn en slagroom of crème fraîche toe en braad onafgedekt nog eens ca. 20 minuten.
Halveer de druiven en verwijder de pitjes. Doe de druiven in een pan en laat met de suiker en wijn met het deksel op de pan ca. 20 minuten zachtjes koken.
Snijd de hertenfilet in plakken en schik de uitgelekte druiven (het vocht van de druiven wordt niet meer gebruikt) rond het vlees. Bind de jus eventueel iets met aangelengde maïzena en serveer bij het vlees.
Bron
Het recept 'Hertenfilet met druiven' wordt je aangeboden door Miele