Mini-pizza's
- 16 stuks
- 45 min
- waardering 8,3
- Hapje
- Italiaans
- Vlees
bevat per portie
- 208 kcal
- 9 g eiwit
- 14 g vet
- 12 g koolhydraten
Ingrediënten
- voor het deeg
- 120 g kwark
- 4 eetlepels olie
- 4 eetlepels melk
- 1 ei
- 1 zakje bakpoederbakpoeder
- 250 g bloem
- voor de vulling
- 200 g salami, in blokjes
- 3 tomaten, in stukjes
- 1 ui, gesnipperd
- 50 g kwark
- 75 g jong belegen kaas, geraspt
- oregano
- om te bestrijken en te bestrooien
- 1 eierdooier
- 100 g jong belegen kaas, geraspt
Bereiden
Meng de kwark, olie, melk, ei en 1 theelepel zout. Roer de helft van de met bakpoeder gemengde bloem erdoor. Kneed de rest erdoor.
Verdeel het deeg in 2 porties. Rol elke portie op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een rechthoekige plak van ca. 40 x 25 cm. Verdeel over elk van de plakken de helft van de ingrediënten voor de vulling.
Rol de deegplakken met de vulling op. Snijd elke rol in 8 plakjes en leg deze op bakplaten. Bestrijk de pizzarondjes met eierdooier, bestrooi ze met kaas en bak ze in 25-35 minuten goudgeel in de op 180-200 °C voorverwarmde oven.
Bron
Het recept 'Mini-pizza's' wordt je aangeboden door Miele