Olijfbrood

  • 12 plakken
  • 150 min
  • waardering 7,3
  • Lunchgerecht
  • Italiaans
  • Vlees

bevat per portie

  • 257 kcal
  • 11 g eiwit
  • 15 g vet
  • 16 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 250 g bloem
  • 10 g (ca. 1 ½ zakje) droge gist
  • 150 ml witte wijn
  • 50 ml olijfolie
  • 100 g ham, in kleine blokjes
  • 100 g pecorino romano, geraspt
  • 4 eieren
  • 1 eetlepel verse majoraanblaadjes
  • 100 g walnoten, fijngehakt
  • 100 g zwarte olijven, grof gehakt

Voorbereiden

Kneed de bloem, gist, wijn en olie tot een glad deeg en laat ca. 60 minuten staan.

Bereiden

Meng de ham, kaas, eieren, majoraan, ½ theelepel zout en walnoten en kneed het mengsel door het deeg. Kneed tot slot de olijven erdoor.

Doe het bijzonder zachte deeg in een rechthoekige vorm (lengte 32 cm), laat ca. 60 minuten op 50 °C rijzen en bak het olijfbrood vervolgens 65-75 minuten op 170-190 °C.

Extra benodigd

Rechthoekige bakvorm (lengte 32 cm)

Bron

Het recept 'Olijfbrood' wordt je aangeboden door Miele

Waardeer dit recept (6 stemmen)

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!