Olijfbrood
- 12 plakken
- 150 min
- waardering 7,3
- Lunchgerecht
- Italiaans
- Vlees
bevat per portie
- 257 kcal
- 11 g eiwit
- 15 g vet
- 16 g koolhydraten
Ingrediënten
- 250 g bloem
- 10 g (ca. 1 ½ zakje) droge gist
- 150 ml witte wijn
- 50 ml olijfolie
- 100 g ham, in kleine blokjes
- 100 g pecorino romano, geraspt
- 4 eieren
- 1 eetlepel verse majoraanblaadjes
- 100 g walnoten, fijngehakt
- 100 g zwarte olijven, grof gehakt
Voorbereiden
Kneed de bloem, gist, wijn en olie tot een glad deeg en laat ca. 60 minuten staan.
Bereiden
Meng de ham, kaas, eieren, majoraan, ½ theelepel zout en walnoten en kneed het mengsel door het deeg. Kneed tot slot de olijven erdoor.
Doe het bijzonder zachte deeg in een rechthoekige vorm (lengte 32 cm), laat ca. 60 minuten op 50 °C rijzen en bak het olijfbrood vervolgens 65-75 minuten op 170-190 °C.
Extra benodigd
Rechthoekige bakvorm (lengte 32 cm)
Bron
Het recept 'Olijfbrood' wordt je aangeboden door Miele