Ossobuco

  • 8 personen
  • 100 min
  • waardering 7,7
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Vlees

bevat per portie

  • 423 kcal
  • 65 g eiwit
  • 11 g vet
  • 12 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 8 plakken kalfsschenkel (à 300 g)
  • 2 eetlepels bloem
  • 50 g boter
  • 500 g wortels, in blokjes
  • 200 g bleekselderij, in blokjes
  • 500 g tomaten, in stukjes
  • 200 g ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 250 ml runderbouillon (van een tablet)
  • 250 ml witte wijn
  • 3 laurierblaadjes
  • 1 eetlepel verse tijm, fijngehakt
  • 1 eetlepel vers basilicum, fijngehakt
  • 1 eetlepel verse oregano, fijngehakt
  • 3 eetlepels verse peterselie, fijngehakt

Bereiden

Bestrooi de plakken vlees met zout en peper, leg in de braadslee, bestuif met bloem en beleg met stukjes boter. Verwarm het vlees onafgedekt 80-100 minuten in de oven op 180-200 °C.

Draai halverwege de bereidingstijd de plakken om en voeg de groenten, bouillon, wijn en kruiden toe. Verwarm onafgedekt verder.

Bron

Het recept 'Ossobuco' wordt je aangeboden door Miele

Waardeer dit recept (10 stemmen)

Reacties op dit recept

  • AdRecept heb ik iets aangepast, doe een klein blikje geconcentreerde tomatenpuree erbij.Let wel op de gelijke dikte van vlees.Maak dit gerecht compleet met rijst en doperwten. Smakelijk eten.

    reageren