Pindakoekjes
- 70 koekjes
- 30 min
- waardering 7,7
- Gebak
- Hollands
- Vegetarisch
bevat per portie
- 44 kcal
- 1 g eiwit
- 3 g vet
- 3 g koolhydraten
Ingrediënten
- voor het deeg
- 100 g boter
- 50 g pindakaas
- 70 g bruine suiker
- 100 g pinda's, fijngemalen
- 50 g pinda's, grof gehakt
- 170 g bloem
- voor de topping
- chocoladeglazuur, puur
- 50 g pinda's, grof gehakt
Bereiden
Kneed de boter, pindakaas, suiker, pinda's en bloem tot een glad deeg. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot ca. ½ cm dikte. Steek met een uitsteker koekjes uit (bijvoorbeeld vierkantjes van 3 cm met een kartelrand).
Leg op bakplaten en bak goudbruin in 12-15 minuten in de op 170-190 °C voorverwarmde oven. Dompel na het afkoelen elk pindakoekje voor de helft in het gesmolten chocoladeglazuur en strooi de gehakte pinda's op het glazuur.
Bron
Het recept 'Pindakoekjes' wordt je aangeboden door Miele