Pindakoekjes
70 koekjes
bereiden
bereiden
Bevat per portie
44 kcal
1 g eiwit
3 g vet
3 g koolhydraten
Ingrediënten
- voor het deeg
- 100 g boter
- 50 g pindakaas
- 70 g bruine suiker
- 100 g pinda's, fijngemalen
- 50 g pinda's, grof gehakt
- 170 g bloem
- voor de topping
- chocoladeglazuur, puur
- 50 g pinda's, grof gehakt
Bereiden
Kneed de boter, pindakaas, suiker, pinda's en bloem tot een glad deeg. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot ca. ½ cm dikte. Steek met een uitsteker koekjes uit (bijvoorbeeld vierkantjes van 3 cm met een kartelrand).
Leg op bakplaten en bak goudbruin in 12-15 minuten in de op 170-190 °C voorverwarmde oven. Dompel na het afkoelen elk pindakoekje voor de helft in het gesmolten chocoladeglazuur en strooi de gehakte pinda's op het glazuur.
Het recept 'Pindakoekjes' wordt je aangeboden door Miele & The Taste of Life
Reacties op dit recept
- kelly Ik heb de koekjes gemaakt maar ik vind ze erg droog en ze vallen uit elkaar als je ze uit de oven haalt. misschien mist er nog iets wat het deed wat smeuiger maakt?