Pittig rundvlees met bonen
- 8 personen
- 160 min
- waardering 6,8
- Hoofdgerecht
- Mexicaans
- Vlees
bevat per portie
- 487 kcal
- 45 g eiwit
- 22 g vet
- 22 g koolhydraten
Ingrediënten
- 1½ kg mager rundvlees, in blokjes
- 750 g ui, gesnipperd
- ½ theelepel cayennepeper
- 4 eetlepels mild paprikapoeder
- 4 rode Spaanse pepers, gesnipperd
- 125 g tomatenpuree
- 6 eetlepels bloem
- 75 g margarine
- 4 rode paprika's, in dunne reepjes
- 2 blikken kidneybonen (ca. 850 ml), uitgelekt
- 1 blik boterbonen (ca. 425 ml)
- 1 liter runderbouillon (van een tablet), runderbouillon
- 250 ml rode wijn
Bereiden
Doe het vlees en ui met de specerijen, Spaanse peper, tomatenpuree en 3 theelepels zout en ½ theelepel zwarte peper in een braadpan. Bestrooi met bloem en meng. Beleg met stukjes margarine en verwarm onafgedekt 60 minuten in de oven op 190-210 °C. Roer tussendoor af en toe om.
Voeg de paprika met de rode en witte bonen en bouillon toe. Verwarm afgedekt ca. 45 minuten. Voeg de rode wijn toe en verwarm nog eens ca. 45 minuten in de oven.
Bron
Het recept 'Pittig rundvlees met bonen' wordt je aangeboden door Miele