Rollade van varkensfricandeau gevuld met champignons

  • 6 personen
  • 100 min
  • waardering 7,7
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vlees

bevat per portie

  • 449 kcal
  • 45 g eiwit
  • 17 g vet
  • 28 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 1 kg fricandeau aan een stuk
  • 2 uien, gesnipperd
  • 500 g champignons, in plakjes
  • 5 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
  • 3 eetlepels zure room
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 1 kg aardappelen, geschild en gehalveerd
  • 1 kg champignons, gehalveerd
  • 10 g boter
  • 250 ml vleesbouillon (van een tablet)

Bereiden

Snijd het vlees in de lengte in, maar niet helemaal door. Meng de ui, plakjes champignon, peterselie, zure room, paneermeel en zout en peper. Vul hiermee het vlees. Sluit het vlees en omwikkel met keukentouw.

Breng de rollade met zout en peper op smaak en leg in een braadpan. Schik de aardappelen en champignons rond het vlees en bestrooi met wat zout en peper. Verdeel stukjes boter over vlees en groente, schenk de bouillon erbij en verwarm onafgedekt 80-90 minuten in de oven op 170-190 °C.

Extra benodigd

Keukentouw

Bron

Het recept 'Rollade van varkensfricandeau gevuld met champignons' wordt je aangeboden door Miele

Waardeer dit recept (7 stemmen)

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!