Rollade van varkensfricandeau gevuld met champignons
6 personen
bereiden
bereiden
Bevat per portie
449 kcal
45 g eiwit
17 g vet
28 g koolhydraten
Ingrediënten
- 1 kg fricandeau aan een stuk
- 2 uien, gesnipperd
- 500 g champignons, in plakjes
- 5 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
- 3 eetlepels zure room
- 3 eetlepels paneermeel
- 1 kg aardappelen, geschild en gehalveerd
- 1 kg champignons, gehalveerd
- 10 g boter
- 250 ml vleesbouillon (van een tablet)
Bereiden
Snijd het vlees in de lengte in, maar niet helemaal door. Meng de ui, plakjes champignon, peterselie, zure room, paneermeel en zout en peper. Vul hiermee het vlees. Sluit het vlees en omwikkel met keukentouw.
Breng de rollade met zout en peper op smaak en leg in een braadpan. Schik de aardappelen en champignons rond het vlees en bestrooi met wat zout en peper. Verdeel stukjes boter over vlees en groente, schenk de bouillon erbij en verwarm onafgedekt 80-90 minuten in de oven op 170-190 °C.
Extra benodigd
Keukentouw
Het recept 'Rollade van varkensfricandeau gevuld met champignons' wordt je aangeboden door Miele & The Taste of Life