Rozijnenrepen
- 16 stuks
- 50 min
- waardering 7,3
- Gebak
- Overige keukens
- Vegetarisch
bevat per portie
- 204 kcal
- 4 g eiwit
- 12 g vet
- 33 g koolhydraten
Ingrediënten
- voor het deeg
- 75 g kwark
- 50 ml melk
- 40 ml olie
- 40 g suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 flesje vanillearoma
- 4 theelepels bakpoeder
- 200 g bloem
- voor de vulling
- 100 g marsepein, in kleine stukjes
- 50 g zachte margarine
- 1 ei
- 125 g rozijnen
- 50 g hazelnoten, fijngehakt
- mespuntje kaneel
- 1 flesje rumaroma
- voor het glazuur
- 75 g poedersuiker
- 1-2 eetlepels rum
Bereiden
Meng de kwark, melk, olie, suiker, vanillesuiker, aroma en een snufje zout. Roer de helft van de met bakpoeder gemengde bloem erdoor en kneed de rest erdoor. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een ongeveer ½ cm dikke rechthoek van ca. 25 x 30 cm en leg op een bakplaat.
Meng voor de vulling de marsepein, margarine en ei goed en voeg de rozijnen, hazelnoten, kaneel en aroma toe. Bestrijk de deegplak hiermee. Klap de bovenste en onderste deegrand beide ca. 2 cm om.
Bak het deeg 25-30 minuten in de op 170-190 °C voorverwarmde oven goudgeel. Bestrijk meteen na het bakken met de met rum gemengde poedersuiker. Snijd het gebak in de lengte door en verdeel beide helften in 8 repen van ca. 3 cm breedte.
Bron
Het recept 'Rozijnenrepen' wordt je aangeboden door Miele