Schuim-slagroomtaart
- 16 punten
- 60 min
- waardering 8
- Gebak
- Overige keukens
- Vegetarisch
bevat per portie
- 341 kcal
- 4 g eiwit
- 24 g vet
- 25 g koolhydraten
Ingrediënten
- voor het deeg
- 4 eiwitten
- 180 g suiker
- 20 g bloem
- 100 g hazelnoten, fijngemalen
- voor de vulling en garnering
- 100 g suiker
- 100 g amandelen, fijngemalen
- 750 ml slagroom
- 100 g pure chocolade, geraspt
- 4 eetlepels cognac of rum
Bereiden
Knip uit bakpapier 2 cirkels (Ø 26 cm) en leg op bakplaten. Klop de eiwitten zeer stijf, voeg daarbij aan het eind langzaam de suiker toe. Spatel de met bloem gemengde hazelnoten luchtig erdoor. Verdeel de eiwitmassa gelijkmatig over de papieren cirkels en bak 15-20 minuten in de oven op 120-140 °C. Het schuim mag daarbij niet bruin worden.
Stort de bodems meteen na het bakken voorzichtig en verwijder het papier. Leg 1 bodem op een voor de diepvries geschikte taartschaal. Verkruimel de andere bodem.
Smelt voor de vulling in een pan de suiker. Voeg de amandelen toe en laat al roerend goudgeel kleuren. Schep meteen uit de pan op bakpapier. Maak de amandelmassa na het afkoelen met een deegroller fijn. Klop de slagroom stijf. Spatel de geraspte chocolade, verkruimeld schuim en cognac of rum erdoor.
Zet een taartring om de schuimbodem. Verdeel het slagroommengsel over de bodem en strijk het glad. Verdeel de fijngemaakte amandelmassa over de taart. Vries de taart in. Neem de slagroomtaart ca. 5 uur voor het serveren uit de vriezer, laat ontdooien en snijd de taart in punten.
Extra benodigd
Bakpapier, taartring
Bron
Het recept 'Schuim-slagroomtaart' wordt je aangeboden door Miele