Schuim-slagroomtaart

16 punten
bereiden

waardering 8obv 9 waarderingen

Bevat per portie

341 kcal
4 g eiwit
24 g vet
25 g koolhydraten

Ingrediënten

  • voor het deeg
  • 4 eiwitten
  • 180 g suiker
  • 20 g bloem
  • 100 g hazelnoten, fijngemalen
  • voor de vulling en garnering
  • 100 g suiker
  • 100 g amandelen, fijngemalen
  • 750 ml slagroom
  • 100 g pure chocolade, geraspt
  • 4 eetlepels cognac of rum

Bereiden

Knip uit bakpapier 2 cirkels (Ø 26 cm) en leg op bakplaten. Klop de eiwitten zeer stijf, voeg daarbij aan het eind langzaam de suiker toe. Spatel de met bloem gemengde hazelnoten luchtig erdoor. Verdeel de eiwitmassa gelijkmatig over de papieren cirkels en bak 15-20 minuten in de oven op 120-140 °C. Het schuim mag daarbij niet bruin worden.

Stort de bodems meteen na het bakken voorzichtig en verwijder het papier. Leg 1 bodem op een voor de diepvries geschikte taartschaal. Verkruimel de andere bodem.

Smelt voor de vulling in een pan de suiker. Voeg de amandelen toe en laat al roerend goudgeel kleuren. Schep meteen uit de pan op bakpapier. Maak de amandelmassa na het afkoelen met een deegroller fijn. Klop de slagroom stijf. Spatel de geraspte chocolade, verkruimeld schuim en cognac of rum erdoor.

Zet een taartring om de schuimbodem. Verdeel het slagroommengsel over de bodem en strijk het glad. Verdeel de fijngemaakte amandelmassa over de taart. Vries de taart in. Neem de slagroomtaart ca. 5 uur voor het serveren uit de vriezer, laat ontdooien en snijd de taart in punten.

Extra benodigd

Bakpapier, taartring

Het recept 'Schuim-slagroomtaart' wordt je aangeboden door

Reacties op dit recept

  • chantal Wat wordt er bedoeld met 'de bodems storten'.
  • Elly @Chantal, met bodem storten bedoelen ze de bodem uit het bakblik halen of uit de oven halen en laten afkoelen.
  • Louise Is er een alternatief voor de pure chocolade? Ik wil 'm graag maken maar ik ken iemand die geen bruine chocolade eet, wel wit.