Soepstengels
- 35 soepstengels
- 35 min
- waardering 7,3
- Gebak
- Hollands
- Vegetarisch
bevat per portie
- 28 kcal
- 1 g eiwit
- 1 g vet
- 5 g koolhydraten
Ingrediënten
- ½ blokje (21 g) gist
- 20 g margarine
- 250 g bloem
- maanzaad, karwijzaad, sesamzaad
Bereiden
Los de gist in 125 ml lauwwarm water al roerend op. Doe het met ½ theelepel zout en de margarine bij de bloem en verwerk met de kneedhaken van de mixer tot een glad deeg. Laat het deeg in de magnetron op 80 watt in ca. 5 minuten of in de oven op 50 °C in ca. 15 minuten rijzen, tot de hoeveelheid ongeveer verdubbeld is.
Kneed het deeg nog een keer door, rol het vervolgens op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een rechthoek van ca. 20 cm breedte en ½ cm dikte. Snijd het deeg in 20 cm lange, ½ cm brede reepjes. Bestrijk met gezouten water (½ theelepel zout opgelost in 75 ml water). Wentel elk reepje tot de helft in maanzaad, karwijzaad of sesamzaad, leg op bakplaten en bak de soepstengels in 12-15 minuten licht goudgeel in de op 180-200 °C voorverwarmde oven.
Extra benodigd
Mixer
Bron
Het recept 'Soepstengels' wordt je aangeboden door Miele