Soezen met mandarijnen of frambozen

  • 12 stuks
  • 55 min
  • waardering 8,3
  • Gebak
  • Hollands
  • Vegetarisch

bevat per portie

  • 119 kcal
  • 5 g eiwit
  • 6 g vet
  • 11 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 50 g boter of margarine
  • 170 g bloem
  • 4-5 eieren
  • 1 theelepel bakpoeder
  • voor de vulling
  • 500 ml slagroom
  • 2 zakjes slagroomversteviger
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 blik (ca. 300 g) mandarijnpartjes of 300 g frambozen

Bereiden

Breng 250 ml water, de boter of margarine en een snufje zout in een pan aan de kook. Voeg de bloem toe en roer tot een gladde bal. Doe de deegbal in een kom zodra zich op de bodem van de pan een wit laagje vormt. Roer één voor één zoveel eieren erdoor tot het deeg glanst en in lange punten van de lepel valt. Roer tot slot het bakpoeder erdoor.

Breng met twee dessertlepels of met een spuitzak hoopjes ter grootte van een mandarijn op een met bloem bestoven bakplaat aan en bak de soezen meteen in 25-35 minuten goudgeel in de op 180-200 °C voorverwarmde oven. Knip de nog warme soezen met een schaar horizontaal door. Is er een nog vochtig laagje deeg zichtbaar, verwijder dit dan. Vul de soezen afgekoeld. Klop de slagroom met slagroomversteviger en vanillesuiker stijf. Vul de soezen met de room en voeg de uitgelekte mandarijnen of frambozen toe.

Bron

Het recept 'Soezen met mandarijnen of frambozen' wordt je aangeboden door Miele

Waardeer dit recept (12 stemmen)

Reacties op dit recept

  • BrittWat een heerlijk recept! Ik heb het al 7 keer gemaakt en nog steeds verveelt het niet! Ik doe ook wel eens met mango, appel, druif of bramen!

    reageren