Sukade gestoofd in bokbier
- 6 personen
- 65 min
- waardering 7,7
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Vlees
Ingrediënten
- 1 kg rundersukade
- wat bloem, om te bestrooien
- 100 g boter
- 50 ml zonnebloemolie
- 100 g prei, in stukken van 2 cm
- 150 g winterwortel, in stukken van 2 cm
- 100 g ui, in ringen
- 2 stuks steranijs
- 3 laurierblaadjes
- 1 tak tijm
- 1 tak rozemarijn
- 10 witte peperkorrels, gekneusd
- 3 kruidnagels
- 2 flesjes bokbier
- 250 ml bouillon
Bereiden
Kruid de sukade met peper en zout en wentel de lapjes licht door de bloem. Verhit in een pan de boter en de olie en bak hierin de sukade aan.
Voeg prei, wortel, ui, steranijs, laurier, tijm, rozemarijn, peperkorrels en kruidnagel toe en zet het goed aan. Blus af met het bier en de bouillon.
Doe alles over in een ruime dichte stoomovenpan. Kooktijd: 45 minuten op kookstand 120 °C of 90 minuten op kookstand 100 °C. Lekker bij stamppot.
Extra benodigd
Stoomoven
Tip
Dit gerecht kunt u het beste een dag van te voren bereiden, dan smaakt het nog beter.
Bron
Het recept 'Sukade gestoofd in bokbier' wordt je aangeboden door Miele