Sukade gestoofd in bokbier
6 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 1 kg rundersukade
- wat bloem, om te bestrooien
- 100 g boter
- 50 ml zonnebloemolie
- 100 g prei, in stukken van 2 cm
- 150 g winterwortel, in stukken van 2 cm
- 100 g ui, in ringen
- 2 stuks steranijs
- 3 laurierblaadjes
- 1 tak tijm
- 1 tak rozemarijn
- 10 witte peperkorrels, gekneusd
- 3 kruidnagels
- 2 flesjes bokbier
- 250 ml bouillon
Bereiden
Kruid de sukade met peper en zout en wentel de lapjes licht door de bloem. Verhit in een pan de boter en de olie en bak hierin de sukade aan.
Voeg prei, wortel, ui, steranijs, laurier, tijm, rozemarijn, peperkorrels en kruidnagel toe en zet het goed aan. Blus af met het bier en de bouillon.
Doe alles over in een ruime dichte stoomovenpan. Kooktijd: 45 minuten op kookstand 120 °C of 90 minuten op kookstand 100 °C. Lekker bij stamppot.
Extra benodigd
Stoomoven
Tip
Dit gerecht kunt u het beste een dag van te voren bereiden, dan smaakt het nog beter.
Het recept 'Sukade gestoofd in bokbier' wordt je aangeboden door Miele & The Taste of Life
Reacties op dit recept
- Pee Vergeet de stoomoven en sudder verder tot het vlees gaar is in de pan waarin je het vlees hebt aangebakken. Een erg lekker recept. Lekker met aardappeltjes in de schil!
- Elwin Even een vraag. Moet het vlees even uit de pan wanneer de groenten erin gaan? Dit om te voorkomen dat het taak wordt...