Tulband

  • 16 plakken
  • 75 min
  • waardering 5,9
  • Gebak
  • Hollands
  • Vegetarisch

bevat per portie

  • 176 kcal
  • 5 g eiwit
  • 5 g vet
  • 29 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 60 g boter
  • 50 g suiker
  • 1 ei, gesplitst
  • geraspte schil van ½ citroen
  • 500 g bloem
  • ½ blokje (21 g) gist
  • 375 ml melk
  • 50 g rozijnen
  • poedersuiker

Bereiden

Roer de boter romig. Voeg de suiker en eierdooier toe en meng goed. Voeg het citroenrasp, een snufje zout, bloem, verbrokkelde gist en melk toe en roer tot een glad beslag. Spatel het stijfgeklopte eiwit en de rozijnen door het beslag.

Doe het beslag in een ingevette, met bloem bestoven tulbandvorm (Ø 24 cm). Laat op kamertemperatuur 30 minuten of in de oven op 50° C 15 minuten rijzen tot de hoeveelheid ongeveer verdubbeld is.

Bak de tulband vervolgens in 50-60 minuten goudgeel in de oven op 160-180 °C. Bestrooi na het bakken met poedersuiker.

Extra benodigd

Tulband vorm (Ø 24 cm)

Bron

Het recept 'Tulband' wordt je aangeboden door Miele

Waardeer dit recept (9 stemmen)

Reacties op dit recept

  • NoortjeIk heb het één keer gemaakt, precies volgens het recept, en het smaakte nergens naar.

    reageren

  • marijkeHoi noortje wat miste je in het recept, dan kan ik het misschien lekkerder maken, marijke

    reageren

  • NoortjeVoor mijn gevoel zat er weinig suiker in, vergeleken met andere tulbanden, en op een één of andere manier was het heel erg hard geworden. Maar volgens moet het wel te doen zijn, hoor (:

    reageren