Tulband
- 16 plakken
- 75 min
- waardering 5,9
- Gebak
- Hollands
- Vegetarisch
bevat per portie
- 176 kcal
- 5 g eiwit
- 5 g vet
- 29 g koolhydraten
Ingrediënten
- 60 g boter
- 50 g suiker
- 1 ei, gesplitst
- geraspte schil van ½ citroen
- 500 g bloem
- ½ blokje (21 g) gist
- 375 ml melk
- 50 g rozijnen
- poedersuiker
Bereiden
Roer de boter romig. Voeg de suiker en eierdooier toe en meng goed. Voeg het citroenrasp, een snufje zout, bloem, verbrokkelde gist en melk toe en roer tot een glad beslag. Spatel het stijfgeklopte eiwit en de rozijnen door het beslag.
Doe het beslag in een ingevette, met bloem bestoven tulbandvorm (Ø 24 cm). Laat op kamertemperatuur 30 minuten of in de oven op 50° C 15 minuten rijzen tot de hoeveelheid ongeveer verdubbeld is.
Bak de tulband vervolgens in 50-60 minuten goudgeel in de oven op 160-180 °C. Bestrooi na het bakken met poedersuiker.
Extra benodigd
Tulband vorm (Ø 24 cm)
Bron
Het recept 'Tulband' wordt je aangeboden door Miele