Tulband

16 plakken
bereiden
wachten

waardering 5,9obv 9 waarderingen

Bevat per portie

176 kcal
5 g eiwit
5 g vet
29 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 60 g boter
  • 50 g suiker
  • 1 ei, gesplitst
  • geraspte schil van ½ citroen
  • 500 g bloem
  • ½ blokje (21 g) gist
  • 375 ml melk
  • 50 g rozijnen
  • poedersuiker

Bereiden

Roer de boter romig. Voeg de suiker en eierdooier toe en meng goed. Voeg het citroenrasp, een snufje zout, bloem, verbrokkelde gist en melk toe en roer tot een glad beslag. Spatel het stijfgeklopte eiwit en de rozijnen door het beslag.

Doe het beslag in een ingevette, met bloem bestoven tulbandvorm (Ø 24 cm). Laat op kamertemperatuur 30 minuten of in de oven op 50° C 15 minuten rijzen tot de hoeveelheid ongeveer verdubbeld is.

Bak de tulband vervolgens in 50-60 minuten goudgeel in de oven op 160-180 °C. Bestrooi na het bakken met poedersuiker.

Extra benodigd

Tulband vorm (Ø 24 cm)

Het recept 'Tulband' wordt je aangeboden door

Reacties op dit recept

  • Noortje Ik heb het één keer gemaakt, precies volgens het recept, en het smaakte nergens naar.
  • marijke Hoi noortje wat miste je in het recept, dan kan ik het misschien lekkerder maken, marijke
  • Noortje Voor mijn gevoel zat er weinig suiker in, vergeleken met andere tulbanden, en op een één of andere manier was het heel erg hard geworden. Maar volgens moet het wel te doen zijn, hoor (: