Vissoep met roodbaars- en snoekbaarsfilet

  • 6 personen
  • 35 min
  • waardering 7,5
  • Voorgerecht
  • Hollands
  • Vis

bevat per portie

  • 202 kcal
  • 22 g eiwit
  • 10 g vet
  • 4 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 1 liter vleesbouillon (van een tablet)
  • 4 uien, in plakjes
  • 2 laurierblaadjes
  • 250 g snoekbaarsfilet, in blokjes
  • 250 g roodbaarsfilet, in blokjes
  • 4 eetlepels citroensap
  • ½ stengel bleekselderij, in blokjes
  • 5 eetlepels witte wijn
  • 4 augurken, in stukjes
  • 150 g garnalen
  • 2 eetlepels mierikswortel
  • 150 ml zure room
  • 2 theelepels verse dille

Bereiden

Doe de bouillon met de ui, laurierblad en zout in een schaal en verwarm afgedekt 12 minuten op 850 watt in de magnetron.

Besprenkel de blokjes vis met citroensap en doe ze met de selderij, wijn, augurk, garnalen en mierikswortel bij de bouillon. Verwarm afgedekt 12 minuten op 850 watt.

Voeg de zure room bij kleine beetjes aan de soep toe. Bestrooi de vissoep met dille en serveer. Geef er stokbrood bij.

Bron

Het recept 'Vissoep met roodbaars- en snoekbaarsfilet' wordt je aangeboden door Miele

Waardeer dit recept (6 stemmen)

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!