Vruchtentaart met roomvulling
- 12 punten
- 45 min
- waardering 7,3
- Gebak
- Hollands
- Vegetarisch
bevat per portie
- 610 kcal
- 11 g eiwit
- 27 g vet
- 81 g koolhydraten
Ingrediënten
- voor het deeg
- 125 g bloem
- 10 g gist
- 15 g suiker
- 1 eetlepel olie
- voor de vulling
- 2 eieren
- 125 ml crème fraîche
- 50 g suiker
- 1 zakje vanillesauspoeder
- 100 g cranberry's
- 2 appels, in partjes
- 1 eetlepel geschaafde amandelen
Voorbereiden
Kneed de bloem, gist, suiker, een snufje zout, olie en 70-80 ml lauwwarm water tot een soepel deeg. Laat op kamertemperatuur 20 minuten rijzen.
Bereiden
Rol het deeg uit in een taart- of pizzavorm (Ø 32 cm) en maak daarbij een kleine rand.
Meng de eieren, crème fraîche, suiker en sauspoeder. Strijk de helft van het mengsel over het deeg uit. Verdeel ca. 2/3 deel van de cranberry's hierover, schik de partjes appel waaiervormig en verdeel de rest van de cranberry's over de appel.
Schenk de rest van het crème-fraîchemengsel hierover, bestrooi met geschaafde amandelen en bak de taart 20-25 minuten in de op 190-210 °C voorverwarmde oven. Serveer de vruchtentaart lauwwarm met vanillesaus.
Extra benodigd
Taart- of pizzavorm (Ø 32 cm)
Bron
Het recept 'Vruchtentaart met roomvulling' wordt je aangeboden door Miele