Vruchtentaart met roomvulling

12 punten
voorbereiden
bereiden
wachten

waardering 7,3obv 6 waarderingen

Bevat per portie

610 kcal
11 g eiwit
27 g vet
81 g koolhydraten

Ingrediënten

  • voor het deeg
  • 125 g bloem
  • 10 g gist
  • 15 g suiker
  • 1 eetlepel olie
  • voor de vulling
  • 2 eieren
  • 125 ml crème fraîche
  • 50 g suiker
  • 1 zakje vanillesauspoeder
  • 100 g cranberry's
  • 2 appels, in partjes
  • 1 eetlepel geschaafde amandelen

Voorbereiden

Kneed de bloem, gist, suiker, een snufje zout, olie en 70-80 ml lauwwarm water tot een soepel deeg. Laat op kamertemperatuur 20 minuten rijzen.

Bereiden

Rol het deeg uit in een taart- of pizzavorm (Ø 32 cm) en maak daarbij een kleine rand.

Meng de eieren, crème fraîche, suiker en sauspoeder. Strijk de helft van het mengsel over het deeg uit. Verdeel ca. 2/3 deel van de cranberry's hierover, schik de partjes appel waaiervormig en verdeel de rest van de cranberry's over de appel.

Schenk de rest van het crème-fraîchemengsel hierover, bestrooi met geschaafde amandelen en bak de taart 20-25 minuten in de op 190-210 °C voorverwarmde oven. Serveer de vruchtentaart lauwwarm met vanillesaus.

Extra benodigd

Taart- of pizzavorm (Ø 32 cm)

Het recept 'Vruchtentaart met roomvulling' wordt je aangeboden door