Chili con carne en rijst met maïs
- 4 personen
- 35 min
- waardering 7,8
- Hoofdgerecht
- Mexicaans
- Vlees
Ingrediënten
- 250 g Silvo Parboiled rijst
- 20 g boter
- 1 ui, gesnipperd
- 1 rode paprika, in blokjes
- ½ rode Spaanse peper, in kleine reepjes
- 500 g gehakt
- 2 teentjes knoflook
- 1 blikje tomatenpuree à 140 g
- 1 zakje Silvo Kruidenmix Chili Con Carne
- 500 g bruine bonen (pot of blik), uitgelekt
- 1 blikje maïskorrels (150 g), uitgelekt
Bereiden
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Laat intussen de boter lichtbruin worden en fruit de ui, paprika en Spaanse peper even. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Pers de knoflook erboven uit en roer de tomatenpuree erdoor.
Roer 300 ml water en de kruidenmix door elkaar, schenk het bij het gehakt en breng het geheel al roerend aan de kook.
Voeg de bonen toe, roer af en toe om en laat ca. 15 minuten goed doorwarmen.
Meng de maïskorrels door de gekookte rijst en serveer samen met de chili.
Bron
Het recept 'Chili con carne en rijst met maïs' wordt je aangeboden door Silvo