Gemarineerde kipsaté met pindatopping
- 6 personen
- 30 min
- waardering 7,3
- Hoofdgerecht
- Indonesisch
- Gevogelte
Ingrediënten
- 1 zakje Silvo kruidenmix voor marinade
- ½ kopje ketjap
- 1 kg kipfilet, in blokjes
- 6 eetlepels pinda's, grof gehakt
- 2 bosuitjes, in ringetjes
- 1 theelepel suiker
- 2 eetlepels geraspte kokos
- 4 eetlepels olie
Bereiden
Meng de kruidenmix voor marinade met de ketjap, schep de kipblokjes erdoor en laat het vlees ca. 15 minuten marineren.
Meng de pinda's met de bosuitjes, suiker en geraspte kokos tot een topping.
Rijg het vlees aan satéprikkers en bestrijk het vlees met olie.
Grill de kipsaté in ca. 7 minuten goudbruin en gaar. Strooi de pindatopping over de kipsaté.
Extra benodigd
Satéprikkers
Bron
Het recept 'Gemarineerde kipsaté met pindatopping' wordt je aangeboden door Silvo