Mediterrane karbonades met gegrilde vleestomaat
- 4 personen
- 20 min
- waardering 6,8
- Hoofdgerecht
- Mediterraan
- Vlees
Ingrediënten
- 1 zakje Silvo Grill It! Mediterraan
- 8 eetlepels olijfolie
- 4 haaskarbonades à ca. 150 g
- 1 theelepel suiker
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 2 vleestomaten
Bereiden
Meng de mediterrane kruiden met 6 eetlepels olijfolie en 6 eetlepels water door elkaar. Dep de karbonades met keukenpapier droog en bestrijk het vlees met het kruidenmengsel.
Meng de overige olie met de suiker, balsamicoazijn, zout en peper door elkaar. Snijd elke tomaat in 4 dikke plakken en bestrijk deze met het balsamicomengsel.
Grill de karbonades 6-8 minuten rondom goudbruin en gaar. Grill de plakken vleestomaat de laatste 2 minuten met het vlees mee.
Verdeel de karbonades over vier borden en leg op elke karbonade 2 plakken vleestomaat. Lekker met pastasalade of stokbrood en een rucolasalade
Bron
Het recept 'Mediterrane karbonades met gegrilde vleestomaat' wordt je aangeboden door Silvo