Rijstsalade met Japanse biefstuk
- 4 personen
- 25 min
- waardering 7,5
- Hoofdgerecht
- Japans
- Vlees
Ingrediënten
- 300 g rijst
- 200 g peultjes
- 3 eetlepels (rijst)azijn
- 1 theelepel suiker
- 5 eetlepels zoute sojasaus
- 2 sjalotjes, fijngesnipperd
- 1 eetlepel sesamolie
- 4 eetlepels olie
- 4 biefstukken (à 125-150 g)
- 2 klontjes boter
- 75 g veldsla
- 1 eetlepel Silvo sesamzaad
Bereiden
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar en giet deze af. Maak de peultjes schoon en kook deze in ruim kokend water in ca. ca. 4 minuten beetgaar. Pel en snipper de sjalotjes fijn.
Roer de azijn, suiker, sojasaus, sjalotjes, sesamolie en 3 eetlepels olie tot een dressing. Schep de rijst door de dressing.
Dep de biefstuk met keukenpapier droog en kruid het vlees met zout en peper. Verhit de boter en de overige olie in een koekenpan en bak hierin de biefstuk in ca. 5 minuten rondom goudbruin en rosé van binnen. Snijd de biefstuk in plakken.
Verdeel de rijst, peultjes, veldsla en biefstuk over vier borden en garneer de salade met sesamzaad.
Tip
Serveer de salade met een partje limoen en extra sojasaus erbij.
Bron
Het recept 'Rijstsalade met Japanse biefstuk' wordt je aangeboden door Silvo