Salade met krokante zalm en avocado
- 4 personen
- 25 min
- waardering 7,3
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Vis
Ingrediënten
- 2 avocado's
- 3 eetlepels citroensap
- 6 eetlepels slasaus
- 4 zalmfilets (à 125-150 g)
- 1 ei
- 1 zakje Silvo Krokant Citroen en Dille
- 2 eetlepels boter
- 1 zak gemengde sla (à 100 g)
- 2 bosuitjes, in ringetjes
Bereiden
Verwijder de schil en pit van de avocado's en snijd het vruchtvlees in blokjes. Besprenkel de blokjes avocado met 1 eetlepel citroensap.
Roer de slasaus en 2 eetlepels citroensap door elkaar.
Dep de zalmfilets droog met keukenpapier. Klop een ei los in een diep bord en strooi de kruidenmix in een ander bord. Wentel elke zalmfilet eerst door het ei en dan door de kruidenmix.
Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de zalm in 5-8 minuten goudbruin en gaar.
Verdeel de sla, avocado en bosui over vier borden en verdeel de zalmfilets erover.
Bron
Het recept 'Salade met krokante zalm en avocado' wordt je aangeboden door Silvo