Tonijnsalade met sperziebonen
- 4 personen
- 20 min
- waardering 7,3
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Vis
Ingrediënten
- 600 g vastkokende aardappelen, in 2 cm grote blokjes
- 400 g sperziebonen, gehalveerd
- 3 theelepels Silvo Shake It Salade kruiden
- 6 eetlepels olijfolie
- ½ krop ijsbergsla, in reepjes
- 2 blikjes tonijn (à 185 g), uitgelekt
Bereiden
Kook de aardappelblokjes en sperziebonen in ruim kokend water met zout in ca. 8 minuten beetgaar. Giet ze af en laat de groente in een zeef onder koud stromend water afkoelen.
Roer de salade kruiden met de olijfolie tot een dressing.
Verdeel de sla, aardappelen, sperziebonen en tonijn over vier borden. Verdeel de dressing over de salade. Lekker met stokbrood.
Variatietip
Maak deze salade eens met 2 in ringen gesneden lente-uitjes en zwarte olijven erdoor.
Bron
Het recept 'Tonijnsalade met sperziebonen' wordt je aangeboden door Silvo