Zweedse zalm met komkommersalade
- 4 personen
- 15 min
- waardering 7,4
- Hoofdgerecht
- Overige keukens
- Vis
Ingrediënten
- 1 komkommer
- 150 ml Griekse yoghurt
- 2 theelepels Silvo dille
- 1½ theelepel mosterd
- 2 theelepels honing
- 4 zalmfilets
- 2 klontjes boter
Bereiden
Schil de komkommer, halveer deze in de lengte en schraap met een theelepel de zaadjes eruit. Snijd de komkommer in plakjes.
Roer voor de dressing de yoghurt met de dille, mosterd, honing en zout en peper naar smaak door elkaar.
Kruid de zalmfilets met zout en peper. Verhit de boter in een koekenpan en bak de zalmfilets op middelhoog vuur in 4-6 minuten gaar.
Schep de komkommer door de yoghurtdressing. Verdeel de zalmfilets en komkommersalade over vier borden. Lekker met gebakken krieltjes.
Tip
Schep de komkommer kort voor het opdienen door de saus, om te voorkomen dat de saus te dun wordt door de komkommer.
Bron
Het recept 'Zweedse zalm met komkommersalade' wordt je aangeboden door Silvo