Brood-kaasmuffins met hazelnoot

  • 12 stuks
  • 40 min
  • waardering 7,7
  • Hapje
  • Engels
  • Vegetarisch

bevat per portie

  • 247 kcal
  • 9 g eiwit
  • 19 g vet
  • 10 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 7 sneetjes oud wit- of bruinbrood
  • 65 g hazelnoten
  • 200 g geraspte oude kaas of Hollandse geitenkaas
  • 3 bosuitjes, in ringetjes
  • 4 gedroogde tomaatjes, fijngehakt
  • 3 eieren
  • 200 ml melk
  • 100 ml olijfolie

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Verkruimel de sneetjes oud wit- of bruinbrood met korst in de keukenmachine. Voeg de hazelnoten toe en maal alles fijn. Meng er de geraspte oude kaas of Hollandse geitenkaas, bosuitjes, gedroogde tomaatjes, eieren, melk en olijfolie door tot een smeuïg beslag ontstaat. Voeg zout en versgemalen peper toe.

Vet een muffinvorm in met 12 holtes (voor grote muffins) of een vorm met 24 holtes (voor mini-muffins) en schep het beslag erin. Bak de muffins in de oven in ca. 25 minuten goudbruin en gaar. Lekker als knapperig hapje tussendoor, heerlijk bij de borrel of een feestje.

Extra benodigd

Keukenmachine, muffinvorm

Bron

Het recept 'Brood-kaasmuffins met hazelnoot' wordt je aangeboden door Voorlichtingsbureau Brood

Waardeer dit recept (15 stemmen)

Reacties op dit recept

  • hennyDeze muffins zijn 's middags al geheel klaar te maken en 's avonds af te bakken. Zodat je bij je gasten kunt blijven.

    reageren