Broodje warm vlees

  • 2 personen
  • 15 min
  • waardering 7,8
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vlees

Ingrediënten

  • 2 eetlepels boter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 250 g gegaarde wijnzuurkool
  • 150 g gebraden fricandeau, in plakjes (vleeswaar)
  • 2 piramidebroodjes met pompoenpitten
  • ½ eetlepel honing
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 augurken, in plakjes

Bereiden

Verhit 1 eetlepel boter in een pan en fruit de ui. Schep de wijnzuurkool erdoor en stoof de zuurkool afgedekt in 10 minuten zachtjes gaar. Verhit in een koekenpan ook 1 eetlepel boter en bak de gebraden fricandeau snel om en om bruin.

Snijd de piramidebroodjes open en leg de helften naast elkaar op twee borden. Schep de zuurkool op de broodjes en leg de plakjes gebakken vlees erop. Roer 50 ml water met de honing en mosterd door het bakvet van het vlees en schep de jus over het vlees. Garneer met plakjes augurk.

Bron

Het recept 'Broodje warm vlees' wordt je aangeboden door Voorlichtingsbureau Brood

Waardeer dit recept (17 stemmen)

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!