Focaccia met tonijn, mozzarella en kappertjes

  • 2 personen
  • 10 min
  • waardering 7,2
  • Lunchgerecht
  • Italiaans
  • Vis

bevat per portie

  • 522 kcal
  • 34 g eiwit
  • 30 g vet
  • 28 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 2 focaccia broodjes
  • olijfolie
  • 1 bol mozzarella, in plakken
  • 1 blikje tonijn op olie, uitgelekt
  • 1 eetlepel verse Italiaanse kruiden, fijngehakt
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 4 zwarte olijven, in plakjes
  • gemengde groene sla

Bereiden

Snijd de focaccia broodjes overlangs open. Bedruppel de snijvlakken met olijfolie en leg de plakken mozzarella op de onderkanten van de broodjes en verdeel de tonijn met de Italiaanse kruiden, kappertjes en olijven erover.

Maal er zeezout en zwarte peper boven en leg de bovenkant van de focaccia broodjes erop. Serveer ze diagonaal doorgesneden op een bedje van gemengde groene sla of in een servetje.

Bron

Het recept 'Focaccia met tonijn, mozzarella en kappertjes' wordt je aangeboden door Voorlichtingsbureau Brood

Waardeer dit recept (10 stemmen)

Reacties op dit recept

  • pattylijkt me een heerlijk broodje , ga het vandaag gelijk proberen

    reageren

  • WilliamHeb deze al vaak gegeten en smaakt heerlijk. Zeezout vind ik zelf overbodig. En ipv zwarte olijven neem ik groene olijven omdat ik daar meer smaak aan vind zitten. Doe niet zuinig met de Italiaanse kruiden. Eet smakelijk.

    reageren