Linzensalade met notenbrood-croutons

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 7,4
  • Bijgerecht
  • Overige keukens
  • Vegetarisch

bevat per portie

  • 431 kcal
  • 17 g eiwit
  • 22 g vet
  • 39 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 1 eetlepel (sherry)azijn
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 blikje linzen (netto 400 g), uitgelekt
  • 2 bosuitjes, in ringetjes
  • 1 eetlepel koriander of peterselie, fijngehakt
  • 200 g gemengde sla
  • 4 tomaten, in stukjes
  • 1 komkommer, in stukjes
  • 50 g boter
  • 2 theelepels currypasta
  • 6 sneetjes notenbrood, in driehoekjes

Bereiden

Roer in een kom de azijn en olijfolie met zout en peper tot een dressing. Schep de linzen met de uienringetjes en koriander door de dressing.

Verdeel de gemengde sla over vier borden. Schep de linzensalade erop en verdeel de tomaat en komkommer erover.

Verhit de boter in een koekenpan, roer de currypasta erdoor en bak de driehoekjes brood knapperig bruin. Garneer de salade met de croutons.

Bron

Het recept 'Linzensalade met notenbrood-croutons' wordt je aangeboden door Voorlichtingsbureau Brood

Waardeer dit recept (10 stemmen)

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!