Linzensalade met notenbrood-croutons
4 personen
bereiden
bereiden
Bevat per portie
431 kcal
17 g eiwit
22 g vet
39 g koolhydraten
Ingrediënten
- 1 eetlepel (sherry)azijn
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 blikje linzen (netto 400 g), uitgelekt
- 2 bosuitjes, in ringetjes
- 1 eetlepel koriander of peterselie, fijngehakt
- 200 g gemengde sla
- 4 tomaten, in stukjes
- 1 komkommer, in stukjes
- 50 g boter
- 2 theelepels currypasta
- 6 sneetjes notenbrood, in driehoekjes
Bereiden
Roer in een kom de azijn en olijfolie met zout en peper tot een dressing. Schep de linzen met de uienringetjes en koriander door de dressing.
Verdeel de gemengde sla over vier borden. Schep de linzensalade erop en verdeel de tomaat en komkommer erover.
Verhit de boter in een koekenpan, roer de currypasta erdoor en bak de driehoekjes brood knapperig bruin. Garneer de salade met de croutons.
Het recept 'Linzensalade met notenbrood-croutons' wordt je aangeboden door het Voorlichtingsbureau Brood