Marokkaanse groentestoofpot
- 4 personen
- 45 min
- waardering 7,6
- Hoofdgerecht
- Mediterraan
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 uien, in partjes
- 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
- 1 rode peper, fijngehakt
- 500 g pompoen of courgette, in stukken
- 200 g winterwortel, in stukken
- 1 rode paprika, in stukken
- 1 aubergine, in stukken
- 4 tomaten, in stukken
- 100 ml kruidenbouillon
- 100 g rozijnen
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 blik kikkererwten (400 g), uitgelekt
Bereiden
Verhit 3 eetlepels olijfolie in een braadpan en fruit de ui, knoflook en rode peper heel zachtjes aan. Schep de overige groenten erdoor en voeg de kruidenbouillon, rozijnen, kaneel, gemberpoeder, 1 theelepel zout en veel versgemalen zwarte peper erdoor en stoof de groenten afgedekt in ca. 30 minuten zachtjes gaar.
Schep de kikkererwten erdoor en warm alles nog eens goed door. Serveer bij deze groentestoofpot Marokkaans brood of ciabatta.
Bron
Het recept 'Marokkaanse groentestoofpot' wordt je aangeboden door Voorlichtingsbureau Brood