Marokkaanse groentestoofpot
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 uien, in partjes
- 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
- 1 rode peper, fijngehakt
- 500 g pompoen of courgette, in stukken
- 200 g winterwortel, in stukken
- 1 rode paprika, in stukken
- 1 aubergine, in stukken
- 4 tomaten, in stukken
- 100 ml kruidenbouillon
- 100 g rozijnen
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 blik kikkererwten (400 g), uitgelekt
Bereiden
Verhit 3 eetlepels olijfolie in een braadpan en fruit de ui, knoflook en rode peper heel zachtjes aan. Schep de overige groenten erdoor en voeg de kruidenbouillon, rozijnen, kaneel, gemberpoeder, 1 theelepel zout en veel versgemalen zwarte peper erdoor en stoof de groenten afgedekt in ca. 30 minuten zachtjes gaar.
Schep de kikkererwten erdoor en warm alles nog eens goed door. Serveer bij deze groentestoofpot Marokkaans brood of ciabatta.
Het recept 'Marokkaanse groentestoofpot' wordt je aangeboden door het Voorlichtingsbureau Brood
Reacties op dit recept
- marjan Aparte smaak door de kaneel en rozijnen, lekker! Ik eet het met allison besmeerd met kruidenkaas.
- Maarten Voor groenteliefhebbers als ik, een topmaaltijd!! Ik eet het met volkorencouscous.
- a Ik vond het lekker, maar had er nog wat meer van verwacht, was zelf de aubergine vergeten, maar denk dat er voor mij nog wat meer rozijnen en kaneel in mogen.
- Justine Vond het een beetje tegenvallen, niet echt heel bijzonder.
- Mirjam Heb deze gemaakt minus de rozijnen en plus 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel komijnpoeder en1 theelepel gemalen staartpeper. Dat maakt deze stoof nog smakelijker.
- Eric Probeer dit recept eens ipv de kruiden met een flinke schep Ras-el-Hanout, heerlijk!
- Eric Oh ja, rooster van tevoren de courgette en de aubergine, nog beter!