Open meergranen sandwich met kruidenomelet

  • 2 personen
  • 10 min
  • waardering 7,4
  • Lunchgerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

bevat per portie

  • 511 kcal
  • 26 g eiwit
  • 29 g vet
  • 37 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 2 eetlepels melk
  • 50 g (Hollandse geiten)kaas, geraspt
  • 2 takjes basilicum, fijngehakt
  • 10 sprietjes bieslook, fijngehakt
  • 1 eetlepel boter
  • 4 sneetjes meergranenbrood
  • 50 g gemengde sla of kropsla
  • 2 geroosterde paprika's (pot), in repen

Bereiden

Klop in een kom de eieren los met de melk, geraspte kaas, het basilicum en bieslook en zout en versgemalen peper. Smelt de boter in een kleine koekenpan, schenk het eimengsel erin en laat het ei op matig hoog vuur stollen tot een mooie omelet.

Bestrijk de sneetjes meergranenbrood dun met boter en leg ze op twee borden. Verdeel de gemengde sla of in stukken gescheurde kropsla over. Snijd de omelet in 8 punten en leg ze op de sneetjes brood. Verdeel de paprika erover en garneer met wat reepjes basilicum.

Bron

Het recept 'Open meergranen sandwich met kruidenomelet' wordt je aangeboden door Voorlichtingsbureau Brood

Waardeer dit recept (10 stemmen)

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!