Pidesandwich met gegrilde pangasius en kruidensalade

  • 4 personen
  • 30 min
  • waardering 7,9
  • Hoofdgerecht
  • Mediterraan
  • Vis

Ingrediënten

  • 1 Turks brood
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 500 g pangasiusfilet, in stukken
  • 2 theelepels balsamicoazijn
  • 8 worteltjes
  • 1 eetlepel citroensap
  • 75 g rucola of veldsla
  • 2 eetlepels verse munt, grof gehakt

Bereiden

Snijd de pide in 4 gelijke stukken en snijd ze open. Rooster de snijvlakken in een hete grillpan. Bestrijk ze na het grillen met een mengsel van 2 eetlepels olijfolie, knoflook en zeezout.

Wrijf de pangasiusfilets in met balsamicoazijn en 2 eetlepels olijfolie. Rooster de visfilets in een hete grillpan in 4-6 minuten goudbruin en gaar. Keer ze halverwege.

Schil de wortels met een dunschiller en schaaf ze met de dunschiller in lange plakjes. Klop het citroensap met de laatste 2 eetlepels olijfolie en zout en peper naar smaak tot een dressing en schep de wortel, rucola en munt erdoor. Verdeel de salade en de vis over het brood en leg de bovenkanten erop

Extra benodigd

Grillpan

Bron

Het recept 'Pidesandwich met gegrilde pangasius en kruidensalade' wordt je aangeboden door Voorlichtingsbureau Brood

Waardeer dit recept (14 stemmen)

Reacties op dit recept

  • KarenSuper lekker. Ook voor kinderen.

    reageren